Карантин занапастив плани багатьох українців на це літо. Комусь пощастило трохи більше, комусь трохи менше, адже є люди, які заздалегідь купили путівки на європейські узбережжя! Не вселяє оптимізму і статистика Всесвітньої організації з туризму. За даними відомства, кількість міжнародних туристів може скоротитися від 850 мільйонів до 1 мільярда.

Можливі варіанти
За напрямами - все традиційно. Головне тут - ваші уподобання. Море і пляж - Південь. Гори і туризм - Захід. До речі, цей напрям завжди користувалося попитом. Але навіть збільшення попиту всередині країни все одно не врятує від великих втрат готельний бізнес на Західній Україні. Адже кордони закриті і більшість іноземців до українських курортів просто не доїде. На це звертають увагу і на морському узбережжі. Наприклад, звикла до іноземців Одеса, очевидно, буде задовольнятися виключно співвітчизниками.

Міністр охорони здоров'я заявив, що транспорт і приміське сполучення, швидше за все, відновлять вже з 22-го травня. Але що з поїздами і автобусами? Тут поки що відповідей немає. Все буде залежати від епідеміологічної ситуації в країні. Але, судячи з інфографіці міністерства інфраструктури, запускати міжобласне сполучення будуть якраз на другому етапі пом'якшення карантину.

В турагенствах і на самих місцях відпочинку розраховують повністю відновити сезон вже до липня. Часто наявність місць у готелях і на курортах дізнаються самі туристи.

Аеропорт, фото pxhere
Аеропорт, фото pxhere

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Цінова політика?
Найголовніше питання - яка буде вартість. Тут, знову, все залежить від напрямку, куди ви плануєте поїхати відпочити. Захід, як завжди, пропонує велику кількість пропозицій для будь-якого гаманця і переваг відпочинку. Тут і туристичні мекки Львова і "лаунж" гірських готелів в Буковелі. Але чи зможуть вони надати повний спектр послуг - теж поки неясно. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, готелі зможуть повністю працювати вже з 22-го травня, але ресторани, басейни та СПА-центри в них поки під забороною.

Ріелтори прогнозують падіння цін на оренду житла в Одесі на 30-40 відсотків. Якщо ж ви любите не орендувати житло, а жити в готелі, то гарний номер з видом на Чорне море вам обійдеться в 20 тисяч гривень на двох на тиждень.

Відпочинок на морі, скріншот: YouTube
Відпочинок на морі, скріншот: YouTube

Набагато дешевше Одеси - невеликі курорти в області, а також на березі Азовського моря. У Генічеську номер на двох вам обійдеться в 750 гривень за добу.

"Сезон цього року плануємо відкрити з середини червня. У червні ціна за номер буде 550 гривень, в липні і серпні – 750 гривень. Такі ж ціни були і в минулому році. Не змінюємо їх, щоб відпочило більше людей", - розповідає власниця бази відпочинку "Вілла Вікторія" в селі Генгирка Генічеського району Наталія Григорчук.

Майже такі ж ціни і в Кирилівці. Тиждень відпочинку на двох з харчуванням, масажем і прекрасним видом з вікна обійдеться в 20 тисяч гривень.

Ціна-якість
І це одна з головних проблем українського туристичного бізнесу. Часто відпочити в Україні коштувати аж ніяк не дешевше, ніж у Туреччині чи Єгипті. Але от якість сервісу відрізняється, при чому дуже сильно.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європа змінить правила авіаперельотів після послаблення карантину, як потрапити за кордон. Після відновлення авіасполучення для пасажирів зміняться правила

Як повідомляв портал "Знай.ua", Папа Римський Франциск закликає всіх молитися разом, щоб подолати наслідки пандемії

Також "Знай.ua" антисептики, маски і вимірювання температури — у МОЗ пояснили, як працюватиме громадський транспорт. Нові правила роботи громадського транспорту Києва