У новому сезоні проекту "Таємний агент" (Новий канал) журналістки Олександра Башкатова і Олена Зборовська розслідували підводні течії і приховані схеми на ринку м'яса в Україні. Однак в ефір не потрапило одне розслідування про життя свиней на свинофермі, де журналістці навіть довелося приймати пологи у свині.

"Я побачила в інтернеті, в яких жахливих умовах можуть жити свині на свинофермі. Там бруд і така кількість тварин, що від тиску один на одного у свинюшек ламалися ноги. І я вирішила влаштуватися на роботу на українську свиноферму в Київській області, щоб все перевірити, – розповіла Олександра Башкатова. – Це вдалося мені з великими труднощами. Близько тижня я проходила повний медогляд: з усіма аналізами і великим амбулаторним листком. Але не змогла дозволити собі знімати там прихованою камерою. Причина – у найвищому рівні санітарної безпеки та чистоти, якої дотримуються на цій свинофермі".

Журналістка "Таємного агента", фото: Новий канал
Журналістка "Таємного агента", фото: Новий канал

"От приходиш, заходиш в роздягальню, знімаєш всі речі, приймаєш душ, переодеваешься в робочу форму і йдеш працювати. А потім віддаєш свої робочі речі на кварцування. Добу вони, включаючи нижню білизну, знаходяться під лампами. Я не могла дозволити собі ненавмисно заразити тварин, знімаючи те, що відбувається на телефон, який побував на вулиці. Якби там порушувалися всі норми, я б, не роздумуючи, все фіксувала на приховану камеру".

Агент пропрацювала на цій свинофермі всього дня. Але і він запам'ятався на все життя.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Мене поставили на свиноматочний цех, де з'являються поросята, – розповідає Олександра. – Спочатку я все вигрібала за тваринами, а потім мені дали велику рукавичку і сказали стежити за свинею, яка народжувала. А народжувала вона кожні 15 хвилин. Мені потрібно було їй допомагати, тому що якщо порося не народиться, то наступний за ним теж помре. Так що довелося самій все робити (сміється)".

Журналісти планували зробити відкриту зйомку на цій свинофермі, щоб розпитати про стандарти роботи та показати глядачам. Але, на жаль, керівництво відмовилося від спілкування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що 3 червня українці будуть складати в "мішечок.

Як повідомляв Знай. ua, з чого роблять вишневу начинку для булочок: розслідування “Таємного Агента”.

Також Знай. ua писав, що Леся Нікітюк стала "таємним агентом Victoria Secret".