Міністерство охорони здоров'я поділилася інформацією про те, коли в країні почнуть працювати санаторії, дитячі табори і кінотеатри. Повідомляється, що в Україні деякі обмеження можуть продовжити і після завершення п'ятого етапу виходу з карантину, після 22 червня. Рішення ухвалять на основі даних щодо захворюваності.

Про це стало відомо завдяки заяві головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Відомо, що датою закінчення карантину є 22 червня. До цієї дати ще 3 тижні і, за словами Ляшка, про дострокове зняття обмежень (або паралельному оголошенні відразу декількох етапів послаблень — така можливість розглядалася, як варіант) мови не йде.

"Карантин триватиме до 22 червня, це 100%. Після цього будемо дивитися, як пом'якшення з 10 і 15 червня впливатимуть на ситуацію", - заявив Віктор Ляшко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В залежності від динаміки захворюваності карантинні обмеження можуть бути продовжені з пом'якшеннями. Може бути змінено і підхід до адаптивності.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

"Якщо ситуація буде на такому ж рівні — ми, знову-таки, переглядатимемо карантин, він буде адаптивний, і адаптивність його буде, можливо, не на обласному рівні, а на рівні населеного пункту", - зазначив Ляшко.

На продовження/завершення карантину, на думку головного санітарного лікаря, також впливатиме епідемічна ситуація в країнах Європейського союзу, які першими увійшли в епідемічний процес.

В Україні з 10 червня в рамках 4 етапу адаптивного карантину почнуть відкривати різні установи, в тому числі - кінотеатри, санаторії та дитячі табори.

"Буде поступово впроваджуватися відкриття масових заходів. Перші культурні установи дозволятимуть з 10 червня, зараз ми дивимося, що саме підпаде під це відкриття, але знову-таки, з певними епідемічними обмеженнями. Зокрема, при відкритті буде обмеження не більше 1 людини на 5 кв. метрів", - попередив Ляшко.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Головний санлікар повідомив, що санаторії працюватимуть з 10 червня, а з дитячим таборам рішення буде прийматися окремо.

"Під час літнього відпочинку у дитячих таборах і санаторіях відбуваються спалахи кишкових інфекцій, є ризик, що коронавірус об'єднається з інфекцією. Це додаткова госпіталізація дітей на ті місця, які призначені для хворих коронавірусною інфекцією. Міксування інфекцій призводить до зростання навантаження на лікарів. Ми цей ризик оцінюємо і відслідковуватимемо динаміку", - сказав Лашко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, час починати будувати плани на літо — коли "відступить" коронавірус в Україні, названо дату.

Як повідомляв Знай.uа у Києві знову послабили карантин, басейни і ТРЦ – на "низькому старті".

Знай.uа писав, не буде Туреччини, їдемо в Одесу — що пропонують українські курорти після карантину.