У Верховній Раді назріває скандал – Міністерство освіти може очолити людина Табачника

У Верховній Раді набирає обертів обговорення 47-річного Сергія Шкарлета, якого, за словами нардепів, зараз активно розглядають на посаду Міністра освіти і науки України. Парламентарі вже почали бити тривогу з цього приводу.
Проти кандидатури Сергія Шкарлета, якого вважають людиною Табачникова, виступили нардепи та ексміністр Ганна Новосад.

Сергій Шкарлет - фото Nv.ua
Сергій Шкарлет - фото Nv.ua

Верховна Рада переформатує Виборчий кодекс – яких змін чекати українцям

Новина про збільшення застави для кандидатів у мери в 40 разів прогриміла на всю Україну – це викликало справжню хвилю обурень і коментарів про наміри "проштовхнути своїх". Та сьогодні парламентарі мають розглянути у першому читанні законопроект про комплексні зміни Виборчого кодексу.
У разі прийняття запропонованих змін, внески мають зменшитися у 4 рази.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

В Україні перерахують прожитковий мінімум та пенсії, як зміняться їхні розміри

У Кабінеті міністрів мають намір вирівняти розмір фактичного і номінального прожиткового мінімуму. Пенсії також буде прирівняно до цієї суми. Згідно з даними Держстату, переглянутий показник може становити 40% від середнього рівня оплати праці за 2019 рік з урахуванням інфляції.

Прожитковий мінімум хочуть прив'язати до відсотка від середньої заробітної плати в Україні. Згідно з даними Держстату, переглянутий показник може становити 40% від середнього рівня оплати праці за 2019 рік з урахуванням інфляції, і таким чином з нинішніх 2027 гривень він зросте до близько 4201 грн.

Українським водіям, які ганяють без аптечки, загрожує нове покарання Всі, хто в Україні отримав права на водіння автомобіля знають, що аптечка — обов'язковий елемент. Саме тому керування машиною без неї є забороненим.

Сьогодні сьогодні передбачено штраф для водія без аптечки.

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

Лікарняні, пологи та самоізоляція — у Мінсоцполітики назвали суми одноразової допомоги українцям

Фонду соціального страхування України із бюджету буде виділено суму у розмірі майже 2,3 млрд гривень. Таке рішення прийняв Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на своєму засіданні.
Мінсоцполітики повідомляє, що кошти, в розмірі 2 278,8 млн гривень будуть виділені ФССУ після внесення змін до бюджету Фонду на 2020 рік.