Всі випускники нинішнього року будуть здавати ЗНО без винятку. Рішення київської влади скасувати для деяких учнів державну підсумкову атестацію в Міністерстві освіти назвали незаконним.

Раніше столичний департамент освіти опублікував наказ, згідно з яким випускників шкіл і професійних технікумів звільнили від здачі ЗНО, якщо вони в цьому році не планують вступати у вищі навчальні заклади.

Таким чином у Києві хотіли зменшити кількість учнів на пунктах тестування і уникнути нового спалаху коронавіруса.

ЗНО 2020 в Україні, pexels.com
ЗНО 2020 в Україні, pexels.com

У Міносвіти відреагували на таке рішення столичної влади і назвали це перевищенням повноважень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У міністерстві пояснили, що атестат отримає тільки той випускник, який пройде ЗНО.

Скасування ЗНО неприпустима. І, незважаючи на карантинні заходи, тестування вступників не скасували. Міносвіти наголошує, що магістратура та вузи будуть доступні за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Тестування за допомогою ЗНО дозволяє визначити рівень знань випускників середніх навчальних закладів з метою прийому на навчання у вищі навчальні освіти України. У 2020 році незалежне тестування обов'язково відбудеться. Метод і прийоми проведення не зміняться.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, батькам на допомогу, 5 особливостей підготовки випускника до ЗНО-2020.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський зустрівся з деканами харківських вузів і поскаржився на голод.

Також Знай. ua писав, що ЗНО 2020 в Україні: графік, дати, як реєструватися.