10 червня п'ятий президент України Петро Порошенко з групою підтримки прийшов у кабінет генпрокурора Ірини Венедіктової.

Венедіктова сказала, що Порошенко має отримати підозру у слідчих і прокурорів, а не приходити до неї в кабінет. Нардепи партії "Європейська солідарність" заявляють про порушенні прав людини.

"Ви могли бачити, як у ДБР абсолютно незаконно, людина не представилася, хотіла вручити мені підозру. Ми тут щоб продемонструвати, що ми нічого не боїмося, ми приїхали, щоб показати їм, що вони порушують закон", - заявив експрезидент.

Венедіктова заявила, що її дії відносно підозри Порошенка законні і ніякого тиску на опозицію немає. Потім генпрокурор залишила свій кабінет після того, як ексгарант почав її перебивати і перейшов на особистості.

Порошенко з соратниками деякий час залишалися в будівлі і вимагали, щоб генпрокурор повернулася і особисто вручила депутату підозру. Але незабаром вони покинули Офіс генпрокурора.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Петро Порошенко та депутати "Європейської Солідарності" зараз знаходяться в Офісі Генерального Прокурора України. Приєднуйтесь до прямого ефіру!

Geplaatst door Європейська Солідарність op Woensdag 10 juni 2020

В Офісі генпрокурора висунули підозри про те, що Порошенко в 2018 році схилив голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення їм влади і службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які виходять за межі наданих йому прав і повноважень, в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 4 ст. 426-1 КК).

Зараз вирішується питання про обрання експрезиденту запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Тим часом ДБР опублікувало відео про ігнорування Порошенком викликів на допити.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Порошенко вирішив самостійно з'явитися в ДБР 10 червня після того, як суд прийняв ухвалу про його примусовий допит.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко розкритикував нинішню владу, яка забула про окупований Крим.

Також портал Знай.uа писав, що партія Порошенка запропонувала Кличко очолити список і йти на вибори.