Кредит від МВФ – які зобов'язання поклали на Україну Зеленський та Шмигаль

У вівторок, 9 червня, Рада МВФ ухвалила рішення виділити Україні кредитну програму на 5 мільярдів доларів. Програма розрахована на 1,5 року, а відразу надійде 2,1 мільярда.

Заради цієї позики українська влада пішла на багато - навесні відкрила ринок землі і запустила "антиколомойский" закон. Також у травні уряд підписав меморандум з МВФ, в якому взяв на себе певні зобов'язання.

Словаччина змінила правила пропуску з України — доведеться пред'являти тест на Covid-19 і не тільки

З 10 червня з України можна виїхати в Словаччину, але з однією умовою. У вас повинен бути зроблений тест на COVID-19 словацькою, чеською, англійською або німецькою мовами чи перекладений на одну з цих мов. Давність видачі результатів тесту не повинна перевищувати 96 годин.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, по приїзду в Словаччину доведеться відбути 5-денну ізоляцію і пройти лабораторний аналіз на захворювання COVID-19.

Прикордонний пункт пропуску, скріншот: YouTube
Прикордонний пункт пропуску, скріншот: YouTube

МОЗ готовий скасувати обов'язкову самоізоляцію – кому з туристів пощастить більше за інших

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість звільнити від самоізоляції людей, які повертаються з країн, де ситуація з коронавірусом така ж, як в Україні або краща.

Про це заявили міністр охорони здоров'я Максим Степанов і головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Біля Рівного людям на голови обрушився аномальний град – розміром з яйце

У селі Могиляни, що в Острозькому районі Рівненської області ввечері в середу, 10 червня, обрушився аномальний град. Користувачі діляться в соцмережах фото і відео величезних крижаних брил, які посипалися з неба і накрили населений пункт.

На одному з фото град порівняли з курячим яйцем, і розмір практично однаковий. Крижаний "дощ" супроводжувався потужними блискавками і гуркотом грому.

Рівненська область. Острозький район. Смт. Могиляни #рівне #rivne @ Rivne

Geplaatst door Типове Рівне op Woensdag 10 juni 2020

Україна здригнулася від потужних торнадо — на Тернопільщині та Херсонщині бушували смерчі

Від початку червня в Україні пройшло два потужних торнадо в Херсонській і Тернопільській областях. Такі смерчі у нашій країні — рідкісне атмосферне явище. Точна причина частих торнадо невідома, однак припускають, що винуватцем може бути глобальне потепління. Відповідні відео очевидці опублікували у Facebook.