Останнім часом зловмисники вийшли на новий рівень, тепер українцям приходять смс-повідомлення, де повідомляється, що їх банківську картку "заблоковано". Після того, як українці починають хвилюватися і телефонувати за номером вказаним у повідомленні, безслідно зникають гроші з рахунку.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

"Шановний клієнт, ПриватБанк в цілях безпеки заблокував картку. Зверніться за номерами телефонів..." - приблизно такий текст вказується в повідомленні.

Банківські рахунки, PortoFranko
Банківські рахунки, PortoFranko

А ось у банку говорять, що такі СМС вони ніколи не розсилають. Якщо ж зателефонувати за вказаним у повідомленні номером, "співробітник банку" називається представником Центрального управління безпеки Національного банку України. Далі йдуть розпитування про те, чи має клієнт інші банківські карти, чи передавав він свою карту кому-небудь, чи не було помилок при введенні коду авторизації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Шахраї, скрін з відео
Шахраї, скрін з відео

Шахрай переконливо пояснює, що хтось намагається зламати вашу карту і зняти готівку. А щоб врятувати свої кровні, потрібно піти до банкомату і передзвонити. Після чого "співробітник НБУ" дає інструктаж щодо подальших дій.

І для того, щоб підтвердити, що з вашою карткою все гаразд, потрібно назвати повний номер картки, термін її дії, ще й СVV-код. Відрізнити шахрая від справжнього представника банку нескладно. Він каже неграмотно, часто російською, використовує розмовну мову замість ділового стилю. А якщо ж ви робите вигляд, що ніяк не можете зрозуміти, які саме цифри йому потрібно назвати, може навіть перейти на мат і образи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці можуть забути про банкомати – готівку видаватимуть просто на касах магазину.

Як повідомляв Знай.uа ПриватБанк роздає інформацію про клієнтів - "Тільки прийшли гроші — дзвонять".

Знай.uа писав, володіють усіма даними про вашу картку ПриватБанку — аферисти вивели свої схеми на новий рівень.