У Кремлі зробили нові заяви про Україні та Донбасі. І при цьому вони суперечать одна одній. Відповідні заяви пролунали на брифінгу 11 червня від прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Прес-секретар Путіна назвав тимчасово окуповані райони Донецької і Луганської областей "самопроголошеними республіками" і разом з тим заявив, що війна на Донбасі є "внутрішньоукраїнських конфліктом".

"Ми всі працюємо для того, щоб Україна стала єдиною країною, де припиниться цей внутрішньоукраїнський конфлікт", – відповів він на запитання, чи змінилася позиція Кремля щодо війни на сході України.

При цьому путінські пропагандисти вважають так звані "ДНР" і "ЛНР", вважають "самопроголошеними республіками, які заявили про вихід з України".

Пєсков також пояснив своє бачення на російську паспортизацію на Донбасі. На його думку Україна нібито відкинула жителів окупованих територій.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Раніше в Кремлі повідомили, що за перший рік президентства Володимира Зеленського значного прогресу у врегулюванні конфлікту на Донбасі не сталося.

"Потрібно оцінювати не в Кремлі (рік президентства Зеленського – ред.). Цей рік повинні оцінювати в Києві і в Україні. Це головне – як його оцінюють в Україні. Для Росії як однієї з країн – гарантів Мінських домовленостей і Мінського комплексу заходів важливо, щоб була виконана послідовність дій, зафіксованих у цьому документі. Поки ми констатуємо, що значних успіхів на цьому терені досягнуто не було", – сказав Пєсков.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пісків заразився коронавірусом.

Як повідомляв Знай. ua, помічник Путіна перетворюється на овоч, дивні симптоми вилізли назовні.

Також Знай. ua писав, що дружина Пєскова кинула тяжкохворого "друга Путіна" в лікарні.