Фітофтороз - небезпечне захворювання рослин, з яким досить складно боротися. Фітофтора здатна буквально винищити весь ваш урожай томатів. Його викликають грибоподібні організми роду Phytophthora, який дуже поширений на земній кулі. Якщо ви колись стикалися з почорнінням листків та плодів - причина саме в цих паразитичних організмах. Однак деяким городникам вдалося подолати захворювання помідорів завдяки копійчаному аптечному засобу - фурациліну (також відомому як нітрофурал).

Даною порадою ділиться Telegram-канал "Дневник дачника. Сад и огород".

"Довгий час мучилася з фітофторою, одна старенька бабуся порадила мені обприскувати помідори розчином звичайного фурациліну! Робила я так, подрібнювала 10 таблеток фурациліну в 10 літрах води (розчин можна зберігати довгий час у темному прохолодному приміщенні) і обробляла мої помідори ! 1 - раз до цвітіння, 2 - як раз з'явиться зав'язь, 3 - раз на початку осені, коли залишаються зелені помідори! Після цього у мене проблеми з фітофторою зникли!", - стверджується в оригінальній публікації.

Фітофтороз, фото Wikimedia Commons
Фітофтороз, фото Wikimedia Commons

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

На жаль, ступінь ефективності фурациліну проти мікроорганізмів роду Phytophthora є досить невизначеним, тому цю рекомендацію слід використовувати на свій страх і ризик.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Розсада зацвіте швидше, а плоди будуть більшими — підживлення помідорів розчином йоду.

Як повідомляв портал Знай.ua, Проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння.

Також Знай.ua писав, Вирощування червоного буряка на борщ — несподіваний спосіб підживлення.