За минулу добу, 16 червня, незаконні збройні формування РФ 9 разів порушили режим тиші і обстріляли позиції Збройних сил України з заборонених мінськими домовленостями 122 мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілу ворожих один український захисник отримав бойове травмування. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу ОНС в Facebook.

В районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ" поблизу Новозванівки бойовики атакували позиції Об'єднаних сил, використовуючи артилерійські системи 122-го калібру. Свою артилерію противник розмістив на західній околиці Алмазного, біля будинків місцевих жителів.

Піхотинці ЗСУ, фото - Facebook
Піхотинці ЗСУ, фото - Facebook

Біля Кримського окупанти двічі порушили режим припинення вогню, застосувавши міномети калібру 120 мм та озброєння бойових машин піхоти.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Біля Новоолександрівки противник задіяв 82 мм міномети, а поруч з Оріховим – автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Крім того, у районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" за захисникам Авдіївки збройні формування РФ двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Бійців ЗСУ у Мар'їнці окупанти обстріляли з великокаліберних кулеметів і снайперської зброї.

Поблизу Пищевика противник застосував міномети 82-го калібру, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Внаслідок обстрілу ворога один наш захисник отримав бойове травмування. За даними штабу ООС, українські військові ліквідували одного російського окупанта.

Вранці 17 червня бойовики двічі порушили режим припинення вогню. В районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ" окупанти обстріляли з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів оборонні укріплення на підступах до Оріхового. По захисникам Луганського найманці задіяли гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Зведення станом на 07:00 17 червня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення Минулої доби збройні формування...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Dinsdag 16 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, військовослужбовці ЗСУ на Донбасі потрапили під мінометний обстріл окупантів, є поранені – звіт ООС.

Як повідомляв портал Знай.uа, у штабі ООС відзвітували про успішні навчання.

Також портал Знай.uа писав, що 14 червня бойовики вбили на Донбасі одного українського військовослужбовця і двох поранили.