В Україні у другому півріччі 2020 року уряд планує підвищити рівень мінімальної заробітної плати не менше, ніж на 500 гривень.

Про це заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Я вважаю, що мінімальну зарплату вже з другого півріччя цього року треба підвищувати. Міністерство фінансів і Міністерство економіки здійснюють розрахунки, якою має бути ця зарплата. Те, що вона зросте не на 500 грн, це точно. Нині прораховується, як цей мультиплікатор спрацює на країну", - стверджує очільниця мінсоцполітики.

Марина Лазебна, скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua
Марина Лазебна, скріншот: facebook.com/MLSP.gov.ua

При цьому станом на перше півріччя 2020 року рівень мінімальної заробітної плати становить 4 723 гривень. Мінімальний рівень оплати праці за годину ж становить 28,31 гривні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також у рамках цього інтерв'ю Лазебна прокоментувала й іншу гостру проблему - сурогатного материнства.

"Тема сурогатного материнства є надзвичайно дискусійною і вразливою. Для Мінсоцполітики головне – це діти та захист їх прав. Є речі, які потрібно врегулювати на міждержавному рівні. Оскільки через неузгодженість українського та іноземного законодавства виникають проблеми з легалізацією таких дітей за кордоном", - стверджує міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше киянам підвищили зарплату з 1 січня: скільки отримаємо "чистими".

Як повідомляв портал Знай.ua, Прожитковий мінімум 2020 - у Мінсоцполітики назвали реальну вартість життя чи виживання.

Також Знай.ua писав, Пенсійна реформа 2020: що приготували Мінсоцполітики та МВФ для українців.