Українці масово їдуть у Польщу на заробітки, студенти повертаються на навчання, сім'ї, які опинилися в розлуці через карантин, намагаються возз'єднатися. Зараз кордон можна перетнути в чотирьох пунктах пропуску: Краковець-Корчова, Рава-Руська – Гребенне, Ягодин-Дорохус і Шегині-Медика, повідомляє ТСН.

Хто може виїхати в Польщу

- Українці, які є подружжям або дітьми громадян Польщі або перебувають під їх опікою.

- Українці, які мають Карту поляка.

- Українці, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Польщі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

- Українці, які мають право на роботу в Польщі.

заробітчани у Польщі, фото Pxhere
заробітчани у Польщі, фото Pxhere

- Українці, які виконують роботу, пов'язану з реалізацією стратегічних інвестиційних проектів у сфері енергетики.

- Українці, які є учнями або студентами навчальних закладів у Польщі, а також їх опікуни.

- Українці, які є водіями, членами екіпажу авіа, залізничних, судноплавних та автотранспортних засобів, їх професійна діяльність пов'язана зі сферою міжнародних пасажирських, вантажних або комбінованих перевезень.

- Працівники дипломатичних і консульських установ, представниками міжнародних організацій та членам їх сімей, а також інші особи, які перетинають кордон на підставі дипломатичного паспорта.

Кому дозволяється перетинати Польщу транзитом

- Громадяни, які мають дозвіл на постійне проживання або карту довгострокового резидента країни-члена ЄС, Європейської Угоди про вільну торгівлю (EFTA) - Сторони Угоди про Європейський економічний простор або Швейцарської Конфедерації.

Прикордонний пункт пропуску, скріншот: YouTube
Прикордонний пункт пропуску, скріншот: YouTube

- Громадяни, які є членами сімей осіб, які мають дозвіл на постійне проживання або карту довгострокового резидента країни-члена Європейського Союзу, EFTA - Сторони Угоди про Європейський економічний простор або Швейцарської Конфедерації.

- Громадяни, які є водіями або членами екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних та автотранспортних засобів, а їх професійна діяльність пов'язана зі сферою міжнародних пасажирських, вантажних, або комбінованих перевезень.

- Громадяни, які мають дипломатичний паспорт.

Всі, хто в'їжджає в Польщу, зобов'язані пройти 14 днів карантину. Місце перебування залишати не можна, крім випадків госпіталізації або після дозволу санітарного лікаря. Штраф за порушення – 30 тисяч злотих.

Кому карантин у Польщі проходити не потрібно

- Тим, хто в'їжджає в Польщу для роботи в сільськогосподарській сфері.

- Тим, хто виконує в Польщі роботу, пов'язану з реалізацією стратегічних інвестиційних проектів у сфері енергетики (нафтогазовий, електроенергетичний сектори).

- Тим, хто є учнями чи студентами, які отримують освіту в Польщі та їх опікунам.

Студенти, фото facebook "Слуга народу"
Студенти, фото facebook "Слуга народу"

- Ті, хто є водіями або членами екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних та автотранспортних засобів, а їх професійна діяльність пов'язана зі сферою міжнародних пасажирських, вантажних, або комбінованих перевезень.

- Працівниками дипломатичних і консульських установ, представниками міжнародних організацій та членами їх сімей, а також інші особи, які перетинають кордон на підставі дипломатичного паспорта.

- Ті, хто в'їжджає в Польщу з метою транзиту.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Польща скасувала авіарейси з України, скільки ще заробітчанам доведеться сидіти вдома.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україні показали "антикризовий план" на прикладі Польщі.

Також портал Знай.uа писав, що заробітчанин розкрив правду про українців, ось чому нас не люблять у Польщі.