Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що на вулиці носити маски не обов'язково. Дані засоби захисту необхідно надягати в тих випадках, якщо ви перебуваєте в місцях масового скупчення людей.

Так, під час прямого ефіру на одному з українських телеканалів Ляшко заявив, що маски не захищають від коронавірусу здорових людей, однак носити їх в магазинах, громадському транспорті — необхідно, так як кожен наш співвітчизник потенційно може бути інфікований і маска запобігає у цьому випадку поширенню вірусу.

Каратнин в Україні, скріншот: YouTube
Каратнин в Україні, скріншот: YouTube

Крім того, за словами заступника міністра, потрібно не забувати постійно мити руки, обробляти їх антисептичними засобами. А ось рукавички, за його словами, носити не обов'язково. Ляшко підкреслив, що влада не збирається залякувати громадян України карантинними обмеженнями.

На його думку, ті заходи, які вживає Міністерство охорони здоров'я, дали можливість врятувати безліч життів. Виправдовуватися стосовно цього Ляшку довелося з тієї причини, що в травні він заявив про те, що під час карантину людям заборонили відвідувати парки по психологічним мотивам – мовляв, треба було створити відчуття, що коронавірус небезпечний.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, сьогодні без рекордів — МОЗ оприлюднило невтішну статистику по Covid-19 на 20 червня.

Як повідомляв Знай.uа все можуть королі? Суд не зміг оштрафувати Зеленського за "карантинну" каву.

Знай.uа писав, "Люди не вірять владі! Чому ви самі порушуєте?" - лікар-епідеміолог звернувся до Ляшка.