Досвідчені дачники намагаються якомога рідше вдаватися до використання різної "хімії" під час вирощування фруктів та овочів. Особливо це стосується огірків, адже його зазвичай вживають свіжим. Існує безліч звичних і безпечних видів підгодівлі для гарного росту огірків.

Хліб для підживлення огірків
Добриво з хліба можна по праву вважати однією з найпопулярніших і простих для підживлення огірків. Хліб знайдеться у кожного вдома.

Як приготувати підгодівлю з хліба?
Щоб приготувати якісне добриво для огірків з хліба, наповніть звичайне відро на 2/3 нарізаними кірками звичайного чорного хліба, залийте водою і поставте під прес в тепле місце приблизно на 7-10 днів.

Щоб правильно використовувати отриману хлібну закваску, розбавте її втричі і додайте 1 сірникову коробку універсального добрива на 12 л рідини. Таким засобом можна поливати огірки з початку цвітіння і до початку в'янення раз в 7 днів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Огірки, фото: Pixabay
Огірки, фото: Pixabay

Підживлення огірків золою
Зола – чудове органічне добриво, точний хімічний склад якого заздалегідь визначити складно. Справа в тому, що він залежить від виду і віку спаленого рослини. Однак у золі незмінно присутня кальцій, який так необхідний для росту огірків.

Вносять золу всього 5-6 разів за період росту огірків. У перший раз це роблять на самому початку формування рослини, коли на стеблі з'являється 2-3 листочка, в наступний раз – на початку цвітіння, а вже потім по мірі росту плодів з проміжками в 14 днів між підгодівлями.

Використовувати золу можна у двох видах:

суха зола;
зольний настій.
Сухою золою посипайте грунт перед поливом рослин. Для приготування зольного настою залийте 10 ст. л. золи 5 л води і настоюйте 8-10 днів, регулярно розмішуючи складу.

Дріжджове підживлення огірків
Дріжджову підгодівлю для огірків використовують досить часто, адже вона володіє масою переваг:

підвищує витривалість розсади при нестачі світла;
покращує корнеообразование;
є джерелом природних бактерій, що підвищують імунітет рослин;
є прекрасним стимулятором росту рослин.
Як приготувати дріжджову підгодівлю?
Приготувати добриво з дріжджів легко і просто:

візьміть 10 г сухих дріжджів і розчиніть їх у 10 л теплої води;
додайте в розчин близько 2 ст. л. цукру;
дайте йому настоятися 2-2,5 години і розбавте 50 л води.
Як і коли використовувати дріжджову підгодівлю?

Огірки добре відгукуються на дріжджові підживлення, після їх застосування вони досить швидко нарощують вегетативну масу і плодові зав'язі.

А щоб мати чудовий урожай круглий рік, можна побудувати парник-хлібник і ласувати хрумкими огірочками, коли заманеться.

Париник, фото: youtube
Париник, фото: youtube

Парник, фото: youtube
Парник, фото: youtube

Парник, фото: youtube
Парник, фото: youtube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, як виростити щедрий урожай огірків під плівкою – буде краще, ніж у сусіда.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на консервацію, салати і просто до закуски - вирощуємо домашні огірки за спеціальною технологією.

Також портал "Знай.ua" писав про календар городника визначив, коли саджати салат, руколу, шпинат та іншу корисну зелень.