Запитайте будь-якого городника зі стажем, і він вам скаже, що ретельне спостереження за огірками — це багатоплановий процес. Тут важливі не тільки полив та підживлення, але й формування куща. Одним з найважливіших процесів є видалення вусиків.

Нічого страшного в тому, що вусики на огірках активно розвиваються, немає. Однак експерти радять їх постійно видаляти. Давайте разом розберемося навіщо це необхідно. Про це розповіли в ефірі одного з ранкових шоу на українському телебаченні.

Огірки, фото: youtube
Огірки, фото: youtube

Вусики виконують для огірків саме підтримуючу функцію і жодних додаткових "бонусів" огіркам не приносять. Так що, видалення вусиків жодної шкоди рослині завдати не здатне. Адже городники зазвичай вирощують огірки або в горизонтальному положенні на грядці (а тут їм підтримка не потрібна), або у вертикальному положенні, але підв'язуючи їх і організовуючи додаткову опору (в цьому випадку вусики теж не потрібні, ми все робимо за них).

огірки, фото Pxhere
огірки, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Багато блогерів пишуть про те, що вусики забирають поживні речовини, які могли б піти на розвиток нових зав'язей і формування плодів. І нібито саме тому потрібно в терміновому порядку видаляти всі вусики з огірків. От тільки насправді причина зовсім не в цьому. Звичайно, вусики потребують якоїсь частини живлення.

Проте "харчування" це потрібно їм в мінімальних кількостях і вже точно вусики ніяк не можуть стати причиною нестачі харчування для всього куща цілком. Зате вони абсолютно спокійно можуть призвести до інших неприємних наслідків для рослини.

Будь-які ранки і порізи на листках можуть стати відмінним вхідним отвором для хвороб і шкідників, а скорочення листя може привести до неправильного функціонування обмінних процесів. І все це, звичайно, може вплинути на загальну врожайність куща. І саме з цієї причини їх краще обривати за можливістю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, дачникові на замітку: що робити, якщо у картоплі сохне бадилля.

Як повідомляв Знай.uа білий гриб можна виростити на дачі, в палісаднику і навіть в горщику — покрокова інструкція.

Знай.uа писав, оригінальний квітник своїми руками — як зробити клумбу-кошик зі шматків лінолеуму.