Штрафи з дорожніх камер автофиксации порушень правил дорожнього руху почали приходити колишнім власникам проданих автомобілів.

Виявилося, що це торкнулося не тільки тим, хто продав за дорученням, але і через операцію купівлі-продажу.

"В 2018 році продали машину, оформлену на мене. Продали за договором купівлі-продажу. Покупець повинен був найближчим часом оформити машину на себе. Минуло 2 роки, і ось вчора мені приходить лист, автофиксации, що ця людина не переоформив, а їздить і порушує. Штраф, звичайно, на мені, і оплачувати його повинна я", – пише пользователька в соціальних мережах.

Дані договори купівлі продажу, як правила роблять через нотаріуса. Це стосується договорів без переоформлення на нового власника.

"З продажами за дорученням все зрозуміло. Але і "нормальна" продаж за договором не вирішує проблеми, як бачимо. Покупець може машину просто не переоформляти (зараз немає поняття "зняття з обліку"). Переоформлення робиться покупцем за укладеним договором купівлі-продажу. Перевірити це і змусити його продавцеві важко. Вірніше, перевірити можна, а далі що? Механізму примусу – ні. Як мінімум, зберігайте договору купівлі-продажу", – зазначив адвокат Вадим Володарський.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, система знову "покарала" не того українця, в чому проблема.

Як повідомляв Знай. ua, реєстрація б/у авто може різко подорожчати, евробляхерам приготуватися.

Також Знай. ua писав, що українцям пояснили, що світить за спробу обдурити автофиксацию.