Нещодавно в парламенті зареєстрували законопроект № 3686, який передбачає збільшення ліміту анонімних переказів для українців з 5 до 25 тисяч гривень.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, прийняття цього закону дозволить відновити справедливість і забезпечити конституційні права і свободи громадян України.

Банківські перекази, скріншот: YouTube
Банківські перекази, скріншот: YouTube

Як відомо, 28 квітня почав діяти закон про фінмоніторинг, який передбачає заборону на відправку більше 5 тисяч гривень без відкриття рахунку, поповнювати рахунки інших людей, поповнювати рахунки в платіжних терміналах на цю суму і платити за отримані товари або послуги.

Поповнити банківську картку готівкою через термінал "Приватбанку" або "Ощадбанку" без використання власної карти можна тільки на суму до 5 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Обмін валют, скріншот з відео
Обмін валют, скріншот з відео

Крім того, поповнення готівкою своєї або чужої банківської картки в касі банку без пред'явлення паспорта також обмежене встановленим лімітом. Ідентифікація особистості відбувається за допомогою карти з введенням пін-коду, смс-повідомлення або документа, що посвідчує особу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що буде з курсом долара на тлі траншу нового кредиту МВФ.

Як повідомляв портал Знай.uа, Нацбанк вводить монету в 10 гривень – українцям радять приготувати мішечки.

Також портал Знай.uа писав, що українці на карантині почали частіше здійснювати платежі онлайн. Найчастіше здійснювали грошові перекази – 120% і сплачували штрафи – 82%.