У Пакистані на чорному ринку нелегально продають кров пацієнтів, які перехворіли на коронавірус, адже вважають її "унікальними" ліками, що зможуть врятувати під Covid-19.

Джерело: іноземне видання The Guardian.

Як відзначається, кров можна придбати від 950 до 3500 фунтів стерлінгів – від 31 тисячі до 116 тисяч гривень. Сім'ї хворих коронавірусом переконані, що нібито вона є "диво-засобом" і здатна врятувати їх близьких.

"Лікарні в цьому не беруть участі, але угоди укладалися у мене на очах. Рідні або близькі пацієнтів приходять до тих, хто вже одужав, і просять їх стати донорами крові. Далі вони йдуть у приватну лабораторію і отримують з "донорської" плазму крові", – розповів журналістам один з лікарів державної лікарні Ісламабаду.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Разом з тим, пакистанські лікарі заявляють про нестачу ліків у медзакладах, які життєво потрібні хворим. До слова, станом на 25 червня у Пакистані зафіксовано 192 970 випадків зараження коронавірусом, 3903 осіб померли від ускладнень, 81 307 людей одужали.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як літати за кордон в період пандемії, щоб не нарватися на депортацію.

Як повідомляв портал Знай.uа, лоукостер WizzAir відновив роботу своєї бази в аеропорту "Київ" – напрями та умови польотів.

Також портал Знай.uа писав, що Україні показали "антикризовий план" на прикладі Польщі.