На пропагандистському параді в Росії, який Путін провів 24 червня, помітили чоловіка з фейковим орденом "Перемога" - всі 17 кавалерів цього ордену, відомих історії, вже давно померли.

Про "ряженого маршала" повідомили користувачі соймереж.

Спочатку про фейкового ветерана повідомив російський громадський діяч Роман Доброхотов, який розмістив відповідну світлину та зазначив, що останній живий кавалер вищого радянського військового ордена "Перемога" помер у віці 96 років в 2017 році у Швейцарії.

Пізніше блогер Vitauskas на Telegram-каналіуточнив, що цього "ветерана" сфотографували на параді у Санкт-Петербурзі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Він розповів, що на виготовлення однієї такої нагороди було необхідно 180 діамантів і 300 грамів платини. Отримало її в радянські часи обмежене коло осіб.

"Їх всього 17 осіб: Сталін, маршали Жуков, Василевський (вони по два рази), Конєв, Рокоссовський, Малиновський, Толбухін, Говоров, Тимошенко, Антонов, Мерецков, генерал Ейзенхауер, фельдмаршал Монтгомері, румунський король Міхай I, польський маршал Роля-Жимерський, югославський генсек Тіто і генсек Брежнєв", – зазначив автор публікації.

Він нагадав, що всі перераховані кавалери ордена вже померли. А крім того, Брежнєва посмертно було позбавлено ордену "Перемога".

"Що ж тоді за маршал стояв на путінському бал-маскараді? Чекістський дід думає, що Росію всі бояться, а з неї всі сміються", – резюмував блогер.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, парад у Путіна відзначився назкою казусів

Як повідомляв портал Знай.ua, в мережі висміяли комп'ютерну графіку на параді в Путіна

Також Знай.ua писав, Лукашенко послав Путіну німий сигнал на параді в Москві