В Україні каратимуть пішоходів-порушників. Про це йдеться у змінах до законопроекту Верховної Ради №2697. Про це йдеться на офіційному порталі Верховної Ради.

Після ухвалення в цілому законопроекту №2697 для любителів побігати через дорогу в недозволеному місці будуть збільшені такі штрафи:
- штраф за порушення ПДР - 255 грн. замість 51 грн.;
- якщо пішохід п'яний і порушує ПДР - 510грн замість 136 грн.;
- штраф за провокацію аварійної ситуації - 680 грн. замість 170 грн.

Пішоходи, Новый Взгляд
Пішоходи, Новый Взгляд

Відзначається, що редакцією першого читання пропонується підвищити штрафи наступним чином. Якщо пішоходи не дотримуються сигналам регулювання дорожнього руху, переходять дорогу у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, не виконують інші правила дорожнього руху – штрафи збільшують з 51 гривні до 255.

Поліцейський, фото з вільних джерел
Поліцейський, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ці ж дії, але вчинені в стані алкогольного сп’яніння, караються штрафом до 510 гривень замість 136 гривень. Якщо ж пішоходи спричинили створення аварійної ситуації, їм загрожує до 680 гривень штрафу (зараз – 170 гривень).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, листи автофіксації порушень ПДР відправляються колишнім власникам – як не платити штраф за іншого.

Як повідомляв портал Знай.uа, українським водіям запропонували альтернативу відеофіксації порушень ПДР.

Також портал Знай.uа писав, що в Європі виписаний найбільший у світі штраф за перевищення швидкості – покатався на мільйон.