В Україні раптово збільшилася кількість інфікованих коронавірусом, а це, своєю чергою, унеможливлює відкриття дитячих таборів, а також призведе до посилення карантинної ситуації в державі.

Про таке сказав міністра охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу, який стосувався коронавірусної ситуації в країні.

За його словами, кількість нових хворих, кількість госпіталізованих, кількість померлих та епідеміологічна ситуація загалом унеможливлює відкриття дитячих оздоровчих таборів. Згідно з рішенням уряду, дитячим таборам заборонено роботу до 31 липня 2020 року.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Також Степанов дав українцям одну важливу рекомендацію щодо відвідування пляжів — це дотримання соціальної дистанції. У такому разі користуватися масками на пляжі та на відкритому просторі не потрібно. Але при великому скупченні людей маску необхідно все ж одягнути.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Окрім цього, на брифінгу було наголошення, що в Україні через недотримання та нехтування карантинних правил безпеки кількість хворих на Covid-19 різко підвищилась та сягає пікових значень. Тому МОЗ вже звернулося до контролюючих органів з проханням про посилення контролю над дотриманням епідеміологічних правил безпеки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у 13 областях можуть посилити карантин та скасувати роботу громадського транспорту – Степанов

Як повідомляв портал "Знай.ua", Денис Шмигаль заявив, що Кабмін має намір збільшити штрафи за відсутність масок в громадських місцях.

Також "Знай.ua" писав, що в Рівному медики записали відеозвернення до українців через прискорений темп розповсюдження коронавірусу.