Кордони Європи для українських відпочивальників через пандемію коронавірусної хвороби, скоріш за все, залишаться закритими. Через це багато хто з українців переорієнтовується на внутрішній туризм, але з ним не все так просто. Експертні оцінки різняться: хтось прогнозує бум на внутрішньому ринку, інші ж обережніші у прогнозах та вказують на низку проблемних обставин.

Про це йде мова у спеціальному матеріалі видання Фокус.

Як пояснюють представники туристичної сфери, наростити пропозицію українські курорти не зможуть фізично - до цього елементарно не готова інфраструктура, а нові санітарні вимоги та транспортні обмеження лише додають складнощів.

Пляжі Одеси, скріншот відео
Пляжі Одеси, скріншот відео

"Минулими роками наші об'єкти були завантажені в липні - серпні на 100%. Це означає, що більше прийняти ми не зможемо, завантажити в Одесу 200% туристів неможливо. Можна було б сподіватися, що більше туристів буде восени, але, думаю, цього не станеться, оскільки відпочинок українців прив'язаний до дитячих канікул", - стверджує Олександр Лієв, глава Асоціації гостинності України.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також українським туристам доведеться зіштовхнутися з підвищенням цін. Санаторії, готелі та інші місця відпочинку повинні працювати за новими санітарним нормам, зокрема будуть зобов'язані забезпечувати персонал засобами захисту, дезінфікувати приміщення та селити менше постояльців, щоб дотримуватися соціальної дистанції. А оскільки фінансових запасів у надавачів послуг немає, ці додаткові витрати впадуть саме на клієнтів. Загалом очікується підвищення вартості відпочинку до 30%.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як літати за кордон в період пандемії, щоб не нарватися на депортацію.

Також портал Знай.uа писав, що Україні показали "антикризовий план" на прикладі Польщі.