Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, за якої умови можливе посилення карантинних заходів як в окремих областях, так і на території всієї України. Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю BBC Україна.

Шмигаль пояснив, що якщо кількість активних хворих на 100 тис. населення буде дорівнює 60, карантин посилять як в окремих областях, так і у всій країні.

"Україна вийшла із загального жорсткого карантину, але окремі галузі, наприклад Львівська, сьогодні античемпіон по захворюваності, там карантин посилено. Ця модель дозволяє балансувати на межі незакриття цілої країни і економіки та збереження життя і здоров'я людей", - зазначив Прем'єр.

Денис Шмигаль, скріншот: YouTube
Денис Шмигаль, скріншот: YouTube

Денис Шмигаль переконаний, що на даний момент, якщо порівнювати його з часом введення карантину в березні, в країні "готова медична система" і українці встигли морально підготуватися.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ми відповідально ставимося до ослаблення. Ми не відпустили все до кінця, не дозволили масові заходи, не відкрили міжобласне сполучення з регіонами, де є стрімке зростання. Щоб не втратити економіку, від чого наслідки і жертви можуть бути більше, ніж при такому рівні захворюваності... Ми ретельно контролюємо параметр кількості активних хворих на 100 тис. населення. Сьогодні він становить 50 чоловік на 100 тис. Ми зробили для себе ліміт у 60 хворих. Це буде момент, при якому треба буде посилювати карантин вже на рівні країни та окремих областей", - зазначив Шмигаль.

Також Шмигаль ключовим показником назвав наповненість лікарень хворими коронавірусною інфекцією. Поки тільки у двох областях деякі лікарні заповнені більш, ніж на 50%, за даними уряду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям збільшать податки на автомобілі, кому доведеться викласти чималу суму.

Як повідомляв Знай. ua, киянам заморочат голову в транспорті, чого очікувати з 1 липня.

Також Знай. ua писав, що в Україні різко злетять ціни на продукти, що подорожчає найбільше.