2020 рік виявився далеко не найкращим для відпочинку за кордоном: карантин закрив кордони, економічна криза спустошила кишені, а ризик інфікування зробив зайві подорожі небажаними. Тим не менш, деякі країни починають приймати туристів з України, а отже, якщо ви можете собі це дозволити, можна й спробувати знайти собі путівку до смаку. Однак врахуйте, що ціни могли дещо зрости від очікуваних, а багато звичних готельних сервісів матимуть принципово іншу форму.Також варто звернути увагу на санітарні вимоги: в'їзд до країни може вимагати ПЛР-тесту на коронавірус, а повернення в Україну - обов'язкової двотижневої обсервації.

Про це йде мова у матеріалі видання Апостроф.

Туреччина

Готель в Туреччині, фото pxhere
Готель в Туреччині, фото pxhere

Туреччина приймає українських туристів 1 липня. Через санітарні вимоги цього року вартість путівки в Туреччину може зрости на аж до 20%. По приїзду в країну, всі туристи повинні здати тест на коронавірус в аеропорту.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У готелях відпочивальники мають дотримуватися соціальної дистанції, а під час користування транспортом необхідно надягати маску. Страви шведського столу будуть подаватися тільки офіціантами. Анімація для дітей буде працювати, але з дотриманням дистанції. Басейни відкриють, але збільшать в них вміст хлору.

Чорногорія

Чорногорія у 2020 році теж значно подорожчала. Номер без харчування на двох коштуватиме близько 15 тисяч гривень. Умова для в'їзду в країну - негативний результат ПЛР-тесту, отриманий не більше ніж за 48 годин до вильоту.

Північна Македонія

Північна Македонія (колишня Колишня Югославська Республіка Македонія) відкрила свої кордони 1 липня. Для відвідування країну немає ніяких обмежень. Після повернення, українцям потрібно буде пройти самоізоляцію або зробити тест на COVID-19. Не забувайте також про те, що Північна Македонія не має вихода до моря.

Єгипет

Єгипет, скріншот: naukawpolsce
Єгипет, скріншот: naukawpolsce

В Єгипті туристів візьмуть при наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до вильоту. Готелі будуть заповнені туристами тільки на половину, дезінфекції на територіях загального користування будуть проводитися щогодини. Система харчування all inclusive буде діяти, але їжу за стіл відпочиваючим будуть приносити офіціанти.

ОАЕ

Дубай, найбільше місто Об'єднаних Арабських Еміратів, буде приймати туристів з 7 липня. Щоб відвідати країну, потрібен негативний результат ПЛР-тесту, отриманий протягом 96 годин до вильоту. Після повернення з ОАЕ, українцям доведеться пройти 14 днів самоізоляції.

Хорватія

В'їзд до Хорватії можливий на автомобілі або автобусі. Для того щоб відвідати країну, українцям потрібно мати підтвердження бронювання житла.

Також для українців відкриті кордони Сербії, Великобританії, Ірландії, Мексики, Танзанії та Замбії. Українці, які приїдуть до Словенії або Білорусь, повинні будуть пройти там 14-денну самоізоляцію в домашніх умовах.

Мальдіви

З 15 липня Мальдіви відкривають свої кордони для іноземних туристів. Тести на коронавірус проходити не обов'язково, їх буде потрібно зробити тільки людям з видимими ознаками хвороби. При цьому переміщення між островами заборонено до 1 вересня 2020 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Відпочинок за кордоном 2020 - в МОЗ оприлюднили правила для українців-мандрівників, що потрібно знати.

Як повідомляв портал Знай.ua, Відпочинок на морі – власники баз відпочинку назвали ціни за номер в сезон 2020.

Також Знай.ua писав, що Відпочинок в Україні 2020 – озвучено всі ціни на житло біля моря та в горах.