На цьому тижні Київрада підтримала звернення до президента Володимира Зеленського щодо припинення політичних репресій проти ексгаранта Петра Порошенка. "За" проект звернення проголосував мер столиці Віталій Кличко.

Так, після ознайомлення Кличка з первинним документом, з нього прибрали жорсткі оцінки діяльності експрезидента. У підсумку проект підтримали 68 депутатів, з них 39 – від "Європейської Солідарності", семеро – з "Київської команди", шестеро – з "Батьківщини", один голос був від "Єдності", два від "Самопомічі" і три від позафракційних. Також "за" проголосував голова столиці.

Кличко, скріншот з відео
Кличко не звалимо, скріншот з відео

Як повідомили в Telegram-каналі "ЗЕландія", Кличко розраховує на підтримку Порошенка, щоб виграти на місцевих виборах.

"Тільки вчора ми повідомляли про призначення людини Кононенка-Свинарчука на хлібну посаду в КМДА, а сьогодні Київрада голосує заяву про політичні репресії проти Порошенка. Кличко всіляко прогинається перед колишнім президентом не просто так. За даними наших джерел, Кличко хоче, щоб Порошенко підтримав його на виборах мера. І, перш за все, щоб той не виставляв сильного кандидата від "Європейської солідарності". Адже в такому разі Кличко перестає бути фаворитом перегонів і може не потрапити навіть у другий тур", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, фракція "Європейська солідарність" звернулася до Кличка з пропозицією висунути його в мери Києва, а також запропонувала очолити список партії на виборах Київради.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кличко збільшує зарплати чиновникам, поки кияни страждають на мінімалці.

Також портал Знай.uа писав, що в КМДА здійснили закупівлю іменних годинників на суму 3,69 млн гривень.