В Донецькій області був затриманий агроном Дмитро П., якого підозрюють у навмисному підпалі сухої трави, що закінчилося масштабними лісовими пожежами. Примітно, що поліції в цьому допомогли українські військові, які змогли зафіксувати чоловіка і його автомобіль під час обльоту територій на безпілотник.

Про це повідомляє заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook

Антон Геращенко, скріншот: YouTube
Антон Геращенко, скріншот: YouTube

"днями мільйони українців співпереживали жителів Луганської області, які в результаті лісових пожеж втратили своїх рідних і свої будинки.

<...>

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Сьогодні на Донеччині у Бахмутському районі був затриманий агроном Дмитро П., 1993 року народження, який підпалив стерню в порушення існуючих правил і законів.

Він думав, що про це ніхто не дізнається. Але наші військові якраз в цьому місці проводили обліт території безпілотником, зафіксували факт підпалу і повідомили про нього в поліцію.

Агроном був затриманий, йому висунуто підозру у частині першій статті 245 Кримінального кодексу, якою передбачено відповідальність за підпал стерні.

Суд за цією статтею може призначити покарання у вигляді штрафу від 91 800 гривень до 153 000 гривень. Або у разі якщо це займання призвело до тяжких наслідків - знищення майна, загибелі флори і фауни, то палій може отримати реальний рядків позбавлення волі від 2 до 5 років", - йдеться в повідомленні.

Геращенко нагадав, що відповідальність за ці правопорушення була посилена в травні цього року після масштабних пожеж у Чорнобильській зоні і в Житомирській області.

"Без відео з безпілотника нам було б складно висувати підозра агрономові палія.

Надалі попереджаю всіх, хто збирається порушити Закон і підпалювати стерню, траву і ліс - за це передбачена серйозна кримінальна відповідальність! Не жартуйте з Законом!", - написав заступник міністра.

Також Геращенко опублікував відео, на якому можна побачити намагання горе-агронома втекти з місця злочину.

На днях миллионы украинцев сопереживали жителям Луганской области, которые в результате лесных пожаров потеряли своих...

Geplaatst door Антон Геращенко op Donderdag 9 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Геращенко терміново покинув Україну із страшною раною на шиї.

Як повідомляв портал "Знай.иа" Сергій Шахов: "Якщо в Україні горить ліс, - значить комусь вигідно приховати його вирубку".

Також Знай.иа" писав, що На Луганщині другу добу палає масштабна пожежа, що почалася евакуація людей.