Після робочого візиту Володимира Зеленського на Волинь Офіс президента опублікував 25-хвилинне відео, в якому Волинську область назвали Луцькою, зробивши відповідний напис у титрах.

Відео з такою ганебною помилкою виклали на офіційній сторінку Офісу Президента у Facebook та Youtube.

Менш, як через дві години, в Офісі президента "опам'ятались" і видалили відео. Втім, користувачі встигли зафіксувати географічний ляп від Зеленського та перезалити відео на YouTube.

На кадрах видно, як під час зустрічі Зеленського з представниками бізнес-спільноти в Луцьку, в місці розташування замість Волинської області вказана Луцька область, якої не існує.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ганебний ляп активно обговорюють в мережі, він не залишив байдужими ні простих користувачів, ні відомих особистостей.

Прокоментувала "цей шиболет" відома українська письменниця Оксана Забужко.

Забужко зазначила, що таких елементарних речей не може не знати українець, адже, за словами письменниці, яка б погана наша освітане була, але адміністративний поділ країни в середній школі все-таки вчать.

Забужко пригадала часи Майдану, коли "почали з'являтися в юрбі страннєнькіє мальчікі з "русскім говором" - заслані путінські ФСБшники. Коли одного з них зловили на провокації і допитали "на камери", він заявив що є українцем. Тоді його попросили назвати центр Волинської області, і тут він себе видав, відповівши: "Волинськ".

"Схоже, в президентській прес-службі тепер сидять оті фсбшні тітушки (яка б паскудна не була укр. освіта, але про адміністративний поділ країни в середній школі все-таки вчать!).Тобто, в Кремлі тупо грають нам той самий сценарій. Леґітимного вже оточили й готуються вивозити?.. Патрушев із хто-там-тепер-замість-Клюєва уже зустрілись і запили могорич?..", - зазначила Забужко.

Гм. "Луцька область", кажете? Кияни ж пам'ятають цей шиболет ще з часів Майдану, коли - відразу після 1 грудня - почали...

Geplaatst door Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) op Maandag 13 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Офіс президента переплутав назву Волинської області

Як повідомляв портал Знай.ua, рейтинг Зеленського всього за місяць знизився на 9 відсотків

Також Знай.ua писав, більше половини українців не задоволені президенством Зеленського