Верховна Рада України прийняла за основу законопроект, який посилить відповідальність за скоєння ДТП в стані алкогольного сп'яніння та перевищення швидкості.

Законопроект № 2695 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху".

За проголосували 282, проти – 13, утрималися – 33, не голосували – 37.

Спочатку депутати підтримали обговорення законопроекту за скороченою процедурою, а після хвилиною мовчання вшанували пам'ять родини, загиблої 12 липня в ДТП у Києві.

Верховна Рада, фото: Офіс президента
Верховна Рада, фото: Офіс президента

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Проектом пропонується посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху, керування транспортними засобами, річковими, морськими або маломірними суднами у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння.

Зокрема, проект скасовує норми, що передбачають накладення штрафних балів, а також законодавчо закріплює можливість використання поліцією технічних засобів відеозапису.

Проте законопроект не підвищує штрафи за п'яне водіння, вони залишаються в розмірі до 1200 неоподатковуваних мінімумів. При цьому пропонується карати порушників адміністративних арештом на 10-15 діб, а також позбавленням права водіння на термін від 3 до 10 років. Таке покарання водій може отримати, якщо вчинить порушення повторно протягом року.

Під час обговорення нардепи озвучували думку, що законопроект необхідно доопрацювати до другого читання. Після голосування позачергове засідання Верховної Ради було закрито.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, абине пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 12 липня в п'яній ДТП під Києвом загинула ціла родина, розкрито подробиці про вбивцю.

Як повідомляв портал Знай.uа, на трагічну ДТП під Києвом відреагував президент Володимир Зеленський.

Також портал Знай.uа писав, що під Києвом у кривавій ДТП загинув ветеран АТО.