Наслідки складного періоду "коронавірусного" карантину, в період якого тисячі українців були позбавлені можливості працювати, чимало українців і досі не можуть подолати. Втім, поки у інших країнах матеріальна допомога в період пандемії вже стала нормою, в Україні поки лише пенсіонерів ощасливили 1000 грн, виданими ще у травні. А непродуктивна робота Парламенту, переїзд родини Володимира Зеленського на одну з держдач в Конча-Заспі, схоже, стали останньою краплею для українського народу. Про це свідчить низка петицій, розміщена на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Кожному українцю – по 5000 грн на місяць, а за дачу – "відзвітувати" у відео

Однією з останніх стала петиції № №22/101270, у якій українці вимагають видати матеріальну допомогу під час карантину кожному громадянину України.

"За період карантину нарахувати кожному громадянину України 5000 грн за кожен місяць, починаючи з середини березня і продовжувати виплачувати 5000 грн/місяць до завершення карантину", – зазначає автор електронного документу Андрій Денисяка.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Того ж дня з'явилася петиція №22 /100992, адресована конкретно Володимиру Зеленському.

"Пан президент, запишіть, будь ласка, новий ролик про держдачі в Конча-Заспі, а то минулорічний перестав відповідати правді. Перед другим туром президентських виборів ви заявили в інтерв'ю РБК: "Нехай в цих резиденціях живуть дітки якісь. Ну якісь табори відпочинку, якісь люди"... 6 липня туди заселилися ви зі своїми дітками, дружиною і прислугою", – пише автор петиції Наталія Євсеньова.

Володимир Зеленський, фото: EPA / ТАСС
Володимир Зеленський, фото: EPA / ТАСС

Парламент – на рік, а можливість збільшити зарплату – лише за добрі справи

13 липня на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України з'явилося одразу кілька електронних звернень, що стосуються роботи чинних парламентарів.

Перше з них – №22/101194 "Зробити зарплату народних депутатів у розмірі 4000 грн".

"Звертаюсь до пана Президента щоб затвердив рівноцінні права на заробітну плату між громадянином та депутатом. Лише за досягнення перед суспільством та країною підвищувати заробітну плату та премії. І всі реформи і податки, за які голосують наші депутати, в першу чергу, торкалися спершу нардепів, а потім і всіх людей", – пише ініціатор петиції Володимир Баклай.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Друге – № 22/101184 із проханням "Запровадити в Україні вибори президента і Верховної Ради строком на 1 рік".

"З метою запобігання зловживання владою державних службовців запровадити вибори в Верховну Раду та президента України строком на 1 рік. Голосування проводити за допомогою ЕЦП", – відзначає автор Вадим Мілько.

Аби потрапити "на стіл" до Володимира Зеленського, петиції, розміщені на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України, за 3 місяці мають набрати не менше 25 тис підписантів.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.