Ймовірно можуть переглянути критерій для поділу країн на "червону" і "зелену" зони. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Критерій переглянуть через збільшення кількості активних хворих в Україні.

При цьому міністр розповів про те, що люди, які прибули з країн "червоної" зони можуть достроково вийти із самоізоляції. Для цього буде необхідно пройти ПЛР-тест на коронавірус.

"Ми внесли пропозицію збільшити такий критерій до 55 на 100 тисяч. Тобто країни з кількістю активних хворих більше 55 на 100 тисяч населення будуть потрапляти в "червону" зону, менше 55 - в "зелену", - додав він.

Тим часом на Закарпатті перед пунктом пропуску "Тиса" утворилась черга з понад 200 автомобілів, які виїжджають з України в Угорщину.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Перед пунктом пропуску "Тиса" спостерігається накопичення легкових автомобілів, які направляються на виїзд з України. Зараз на оформлення очікують близько 200 транспортних засобів", - йдеться в повідомленні прикордонників, опублікованому близько 13:30.

Наголошується, що основна причина утворення "пробок" – це збільшення кількості охочих потрапити в Євросоюз транзитом через Угорщину. Зокрема, мова йде про громадян, які мають право на проживання в європейських країнах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЄС перегляне "зелений" список країн, Кулеба оцінив шанси України.

Як повідомляв Знай. ua, українці масово рвуться в Європу, кордон заполонили тисячі заробітчан.

Також Знай. ua писав, що Угорщина з завтрашнього дня закриває кордони, українці "ломанулись" на виїзд.