На базі навчально-тренувального центру ССО відбулись змагання на кращу групу спеціального призначення Сил спеціальних операцій ЗС України у 2020 році.

Про це повідомляє Командування Сил спеціальних операцій.

Як відзначається, протягом п'яти днів команди змагалися у різних етапах, зокрема, відпрацьовували спеціальні дії з екіпіровкою вагою близько 40 кілограмів, виконували розвідувальні, спеціальні завдання та подолали відстань в понад 90 кілометрів.

"5 інтенсивних днів без права на помилку, без сну та без жодного сумніву у своїй команді. 120 годин кращі групи ССО випробовували себе на міцність, силу духу, витривалість та доводили свою професійну майстерність. 11 етапів з різними перешкодами та випробуваннями будь-то спека чи холод, вода чи пісок, земля чи повітря", - йдеться в повідомленні.

Фото зі змагань

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

За словами керівництва ССО, такі змагання дають змогу визначити ступінь готовності груп до виконання завдань за призначенням у складних умовах обстановки, удосконалити способи виконання різноманітних професійних дій, підвищити рівень злагодженості та обмінятись бойовим досвідом.

Водночас один з військовослужбовців, який також брав участь в даних змаганнях, зізнався, що цьогорічні завдання відрізнялися від тих, які були аж в 2017 році та мали запах "радянських".

Фото зі змагань

"Цього року був новий формат змагань, який кардинально відрізняється від тих, які були в 2017 році. Перші змагання – це був початок трансформації від старого спецназу до нового SOF, бійці були "сирі" в питаннях тактики малих груп (SUT). Коротко кажучи, всі звикли до радянських "скачок", де акцент був на фізичній витривалості, а на часі був поступовий перехід на стандарти та процедури НАТО, які орієнтовані на якісне виконання спеціальних дій.

Модель сучасних ССО дозволяє швидко реагувати на різкі зміни в ситуації, концентрувати зусилля на важливих або критичних місцях, використовувати комбіновано військові та невійськові методи боротьби", - сказав український воїн.

Фото зі змагань

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі окупанти гинуть від передозування наркотиками та підриваються на власних мінах, - штаб ООС

Як повідомляв Знай. ua, Путіна вже тіпає від Зеленського: "Обіцяв вирішити"

Також Знай. ua писав, Резніков спрогнозував повернення Донбасу: "Займе мінімум 25 років"