Пленарне засідання Верховної Ради, що відбулося 16 липня, видалося по-справжньому гарячим. Окрім затвердження нового "виборчого" Закону, одними з резонансних подій стало призначення нових голів Нацбанку і Антимонопольного комітету України. Однак, обрані кандидатури на ці посади викликали відверте "Проти" не тільки у чималої кількості нардепів. Двократний "карт-бланш" прокоментував і військовий прокурор України 2014 – 2019 рр, генерал-полковник юстиції запасу, кандидат юридичних наук Анатолій Матіос.

Анатолій Матіос - фото з Фейсбук
Анатолій Матіос - фото з Фейсбук

Для підсилення дипломатичних здібностей та перевтілення на "гільйотину" – обмаль часу

За словами військового прокурора України 2014 – 2019 рр, ці призначення ватро називати не інакше, як "карт-бланш", виданий пану Шевченко та пані Піщанській Президентом і Парламентом.

"Ці дві посади мають надстратегічне значення для нашої економіки, як і у будь-якої країни. Для стабільності і прогнозованості державної монетарної політики, відсутності олігархічної монополії у різних сегментах економіки – тобто для наших з вами кишень. Коли очільниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва закликає нашу владу не втручатися у діяльність НБУ, то їй треба лагідно, але наполегливо закликати – не варто МВФ поза край втручатися у діяльність НБУ. Ми можемо співпрацювати, поважаючи незалежність один одного, без ініціювання, наприклад, обшуків чиїхось домівок", – зазначає Анатолій Матіос.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Верховна Рада, нардепи заблокували трибуну та крісло спікера - Знай.ua
Верховна Рада, нардепи заблокували трибуну та крісло спікера - Знай.ua

Як відзначив генерал-полковник юстиції запасу, обом з них треба подолати низку як особистих "удосконалень", так і спланувати гігантський пласт роботи – і часу на це фактично обмаль.

"Якщо пану Шевченко треба підсилити свої переговорно-дипломатичні здібності не тільки з МВФ, то пані Піщанській доведеться стати, якщо не "сокирою", то "секатором" та "гільйотиною" тотальним монополіям декількох українських фінансово-промислових груп та групочок точно. І час пішов – його обмаль! Подивимось, що станеться з цими двома карт-бланшами, які гарант наших прав і свобод видав нині руками українських – не завжди і не всіх притомних – парламентарів", – наголошує Анатолій Матіос.

Верховна Рада, фото Знай.ua
Верховна Рада, фото Знай.ua

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.