В Україні зберігається динаміка захворюваності коронавирусной інфекцією і за останні два тижні почала перевищувати ті норми, які взяли в Європі.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Динаміка захворюваності за останні два тижні у нас перевищує ті норми, які взяли в Європі. Ми вважали: орієнтовно, якщо у нас протягом двох тижнів кількість випадків не буде перевищувати 460-480 хворих, то тоді ми впишемо в сьогоднішні критерії ЄС", — розповів міністр.

Україна зможе "вписатися" в критерії ЄС лише тоді, коли кількість хворих буде приблизно в половину менше, ніж зараз.

Аеропорт Бориспіль, скріншот: YouTube
Аеропорт Бориспіль, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Рада Європейського Союзу оновила перелік третіх країн, жителям яких дозволений в'їзд в ЄС у зв'язку з сприятливою епідеміологічною ситуацією на їх території. України до "зеленого" списку, як і очікувалося, немає.

В ЄС зазначили, що у випадку з Китаєм в'їзд дозволять за умови взаємної відміни обмежень.

ЄС здійснює перегляд епідеміологічної ситуації в третіх країнах світу кожні два тижні і список може бути оновлений після консультацій з комісією. У Раді Євросоюзу зазначили, що обмеження на поїздки можуть бути повністю або частково знято або повторно введені для конкретної третьої країни у разі зміни епідеміологічної ситуації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна знову не потрапила в список країн, яким дозволено в'їзд в ЄС.

Як повідомляв Знай. ua, Моз пояснив тонкощі роботи шкіл з вересня.

Також Знай. ua писав, що Україні хочуть переглянути критерій для країн "червоної" зони.