Українська сторона дійшла згоди з російськими окупантами та зуміли отримати необізнане тіло військовослужбовця з тимчасово окупованої території країни.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Операції об'єднаних сил.

Варто зауважити, що напередодні бойовики вчергове порушили усі моральні та гуманітарні норми і обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, який підірвався на міні поблизу пункту Зайцеве. Щоправда, наші воїни зробити це не зуміли - ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

"Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Внаслідок ворожого вогню військовий медик – загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування", - раніше повідомляли в штабі ООС.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Наразі ж військовим з тимчасово окупованої території України передали неопізнане тіло, щоправда, чи це той медик, який загинув під кулями окупантів – невідомо.

"Після нелегких перемовин УС СЦКК через СММ ОБСЄ з представниками російсько-окупаційних військ, нарешті були досягнуто домовленість – на КПВВ "Мар’їнка" на підконтрольну Уряду Україні територію було передано тіло людини. Підтверджень того, що це – військовий медик, який загинув 13 липня поблизу села Зайцеве, немає. Наразі триває транспортування тіла до місця проведення експертизи ДНК", - наголосили військові.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ворог відкрив вогонь: на Донбасі медик рятував бійця ЗСУ та загинув сам

Як повідомляв Знай. ua, Путіна вже тіпає від Зеленського: "Обіцяв вирішити"

Також Знай. ua писав, Резніков спрогнозував повернення Донбасу: "Займе мінімум 25 років"