Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що вакцину від коронавірусу українцям варто очікувати не раніше весни 2021 року.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Коли ми говоримо про вакцину проти COVID-19, ми знаємо, що проводиться 155 досліджень, 7 вийшло на третю або другу стадію. Ми очікуємо її якнайскоріше, але розуміємо, що серійне виробництво і масове надходження відбудеться не раніше весни 2021 року", - сказав Ляшко.

Також Ляшко зауважив, що наразі виробники вакцин, всі країни об’єднуються в цій роботі, зокрема в проведенні клінічних досліджень, до яких готова долучитися і Україна.

Фото зі студії

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Вакцина, якщо з’явиться, всі виробники заявляють, що готові віддати формули і випустити її рівномірно на території інших країн!", - сказав Ляшко.

Також він додав, що в державі потрібно відновлювати власне виробництво вакцин, що своєю чергою буде наступним етапом після подолання пандемії коронавірусу.

"Реагувати на епідемії, пандемії досить важко, коли немає власного виробництва засобів індивідуального захисту, вакцин і лікарських засобів", - додав Ляшко.

До слова, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 18 липня в Україні зафіксовано 847 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Загалом в Україні 58 111 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1477 летальних, 30 525 пацієнтів одужало. Проведено 864 596 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 756 пацієнтів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський закликав українців терміново відправити дітей до школи.

Як повідомляв Знай. ua, заразність Covid-19 зросла на 30%, мутації роблять свою справу.

Також Знай. ua писав, що в Україні хочуть переглянути критерій для країн "червоної" зони