День народження у Кличка - чарівна підбірка для мемів

Мер столиці Віталій Кличко сьогодні, 19 липня святкує свій 49-й день народження. Мер часто потрапляє в курйозні ситуації своїми непристойними фразами. Свої перли він видає у прямому ефірі, то на важливих нарадах і зустрічах, а українці розбирають їх на "меми". Знай.іа згадує забавні з них.

Так, мер міста Віталій Кличко переплутав слова на черговому брифінгу, який пов'язаний з коронавірусом в Києві.

Замість того, щоб сказати слово «після» українською, він сказав: "піс*ка". Мабуть, мер Києва одразу зрозумів свою помилку, і почав хвилюватися, так як потім він не зміг вимовити слово «сенсаційних». В цей час, сурдоперекладач не подавала виду, і просто посміхалася.

SkyUp скасовує літні рейси з України вже не полетіти

Український авіаперевізник SkyUp Airlines оголосив про скасування або відстрочення ряду рейсів, які були заплановані на найближчі місяці.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Ми змінюємо розклад на період літньої навігації. Незважаючи на сподівання, країни Євросоюзу та інших регіонів поки обмежують в’їзд українців. Тому ми змушені оптимізувати заплановану раніше польотну програму SkyUp Airlines. Частина напрямів скасовуємо повністю, оскільки планували їх саме на літній сезон. А інша частина напрямків, які ми планували запускати на постійній основі, стартує пізніше.

Літак, фото SkyUp
Літак, фото SkyUp

Наслідки пожежі у французькому соборі показали в страшних кадрах, на відновлення підуть роки

середньовічний Готичний собор Святих Петра і Павла в Нанті був вражений пожежею. В результаті лиха було знищено кілька безцінних артефактів, в тому числі вітраж, а роботи з відновлення, за оцінками експертів, триватимуть близько двох років.

Пожежа у соборі, фото з соцмереж
Пожежа у соборі, фото з соцмереж

Під час пожежі згорів старовинний орган, були знищені унікальні середньовічні вітражі, пошкоджені склепіння храму. Як зазначається, готичний собор XV століття в Нанті, який уже горів 28 січня 1972 року, після чого був закритий на три роки на ремонт, знову спалахнув.

Собор Святих Петра і Павла в Нанті, фото Telegram
Собор Святих Петра і Павла в Нанті, фото Telegram

У Зеленського анонсували кодекс етики, як будуть карати "слуг народу"

Перший рік роботи Верховної ради 9 скликання позаду. І поки "слуги народу" готують для українців так званий "кодекс етики". Про це в прямому ефірі Радіо Свобода повідомила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"У нас є робоча група, яка розробляє кілька документів. Це положення про фракції – це як раз цей кодекс етики і коаліційну угоду – більш деталізована програма партії", – розповіла Кравчук.

Дозволи на видобуток бурштину розпродали з аукціону, "цінник" склав десятки мільйонів

В Україні вперше було реалізовано з аукціону дозволу на видобуток бурштину.

Про це повідомляє голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Копання бурштину, скріншот відео
Копання бурштину, скріншот відео

За твердженням чиновника легалізація бурштину на Рівненщині принесла державі понад 40 мільйонів гривень.