Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку радіо "Шансон" через нібито порушення закону щодо розміщення контенту в ефірі.

Про це повідомили в прес-службі Нацради.

Як відзначається, Нацрада виявила ознаки порушення законодавства щодо розміщення в ефірі пісень українською мовою, а відтак, проведе позапланову перевірку.

"Моніторинг мовлення радіо "Шансон", проведений 2 червня, зафіксував, що частка пісень державною мовою, поширених у проміжку часу між 15:00 та 22:00, становила 34%, хоча законодавством передбачено, що вона має становити не менш як 35 відсотків загального обсягу пісень", — йдеться у повідомленні.

До слова, Радіо Шансон — українська філія однойменної російської радіостанції. До введення квот на радіо була здебільшого російськомовною. Розпочала мовлення 1998 року, 9 жовтня 2001 року — повноцінне мовлення. Входить до холдингу Business Radio Group.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також слід зауважити, що нещодавно Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 липня призначила перевірку ще одного телеканалу, який також порушив законодавство, показавши фрагменту військового параду у столиці Росії. Так, мова йде про телекомпанію "КРТ"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, історія з "робочою бабою" набирає обертів - українцям показали, як у Зеленського намагаються зам'яти скандал.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський планує розпустити Верховну Раду - Романенко поділився інсайдами з ОП.

Знай.uа писав, Влада вигадала ЗМІ нові види цензури: карати, перевіряти, закривати