Українці вимагають скоротити кількість депутатів на 50%

До президента України Володимира Зеленського надійшла наполеглива пропозиція скоротити кількість народних депутатів у Верховній Раді і з допомогою такого кроку поповнити бюджет України.

Про це стало відомо завдяки новій петиції на офіційному сайті Президента України, автором якої виступив Василь Корчовий. Зараз з необхідних 25 тисяч набрано лише 428 голосів. Для того, щоб дане звернення народу розглянули, в автора петиції залишилося ще 90 днів для збору підписів.

Верховна Рада, скріншот: YouTube
Верховна Рада, скріншот: YouTube

ЗНО неякісне та несправедливе — абітурієнти завалюють уряд скаргами

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цього року студентам вперше довелося здавати зовнішнє незалежне тестування для вступу в магістратуру. Раніше воно проходило у форматі звичайного університетського іспиту. При цьому Міносвіти тут же зіткнулося з критикою з боку студентів. Особливо серйозні проблеми виникли у людей, які зібралися вступати на магістратуру на юридичних факультетах. Після ЗНО по праву Міносвіти отримало понад 1000 скарг з усіх куточків України.

Студентка Лілія оцінила ЗНО по праву наступними словами: "Несправедливо та неякісно". Попри те, що дівчина закінчила бакалаврат з червоним дипломом і вже має юридичний досвід 1,5 року, питання виявилися для неї занадто складними. Лілія зазначила, що цього не було в навчальній програмі, рівень складності просто не відповідає заявленому.

ЗНО, фото з відкритих джерел
ЗНО, фото з відкритих джерел

З дитиною, як з собакою — українська бабуся творчо "попіклувалася" про безпеку онука

Курйозний випадок був зафіксований на пляжі у Приморському Посаді: бабуся купалася з онуком, тримаючи його на повідку немов песика. Відповідне відео було викладене у соцмережах, різних телеграм-каналах та на сайті YouTube.

Імовірно, бабця скептично оцінює свою здатність наздогнати дитину у воді, тому вирішила убезпечити хлопчика таким оригінальним способом.

Актриса Ірма Вітовська показала, як українців перетворили в "сірків"

Українська актриса Ірма Вітовська-Ванца висловила свою думку про примусову русифікацію і варіанти виходу з неї. Відповідний пост вона опублікувала в Facebook. Артистка закликала не тягнути цю травму в майбутнє, відродитися, вийти з амнезії та стати прикладом для інших народів.

Ірма Вітовська, фото: Facebook
Ірма Вітовська, фото: Facebook

В Україні стрімко подорожчали продукти

За І півріччя 2020 року найстрімкіше додали в ціні яблука, подорожчавши більш ніж в 2 рази. Це випливає з даних, опублікованих Державною службою статистики.

За підсумками червня 2020 року інфляція в Україні за рік зросла до 2,4%. У порівнянні з травнем споживчі ціни в червні збільшилися на 0,2%, а у порівнянні з початком року — на 2%. Зокрема, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на споживчому ринку в червні зросли за місяць на 0,4%.

Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube
Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube