На днях стало відомо про те, що незаконні збройні формування РФ на тимчасово окупованому Донбасі почали облаштовувати нові позиції в районі непідконтрольного українському уряду села Петрівське.

Про це йдеться в звіті місії ОБСЄ, яка зафіксувала відповідні роботи окупантів у ніч з 16 на 17 липня.

"БПЛА вперше зафіксував, як копали заглиблення (не зафіксовано за даними спостереження від 5 липня 2020 року), за оцінкою, для підготовки до облаштування нового укриття на схід від нещодавно виритої траншеї поблизу південно-східного кута ділянки розведення", - вказується в звіті ОБСЄ.

вантажівка бойовиків на Донбасі, скріншот з відео
вантажівка бойовиків на Донбасі, скріншот з відео

За межами ділянки розведення, орієнтовно в 50 метрах до сходу від вищезазначеного заглиблення, безпілотник місії виявив будівельні матеріали, колоди та імовірно брезент, приблизно в 10 метрах до сходу від його східного краю.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нещодавно українська сторона змогла досягти домовленостей з російськими бойовиками і отримати непізнане тіло військовослужбовця з тимчасово окупованого Донбасу. Напередодні бойовики обстріляли трьох військовослужбовців, які повинні були здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя.

Як повідомляв портал Знай.uа, 19 липня російські окупанти в черговий раз порушили режим припинення вогню і підло атакували позиції українських захисників Донбасу. В результаті наші воїни дали жорстку відповідь бойовикам і ліквідували одного з них. Загарбники відкрили вогонь неподалік Старогнатівки, Водяного, Новоселівки Другої, Талаківки, Гнутового, Новотошківського, Хутора Вільного і Причепиловки.

Також портал Знай.ua писав, що на сьогодні відомо про катастрофу МН17 і на якому етапі слідство. 17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу Амстердам — Куала-Лумпур був збитий ракетою "земля-повітря", запущеної з непідконтрольних Україні територій з російського ЗРК "Бук-М1", доставленого з РФ. Усі 298 пасажирів і членів екіпажу загинули.