Більшість учнів піде в школу 1 вересня, підкреслили в Міносвіти. При цьому не виключено, що навчальний процес може відбуватися в змішаній формі.

Виконуючий обов'язки міністра освіти Сергій Шкарлет розповів про три можливі сценарії початку навчального року в Україні. Про це 17 липня повідомила прес-служба Міонбразованія за підсумками візиту глави відомства в Чернігівську область.

Як заявив Шкарлет, для більшості учнів навчальний рік почнеться традиційно - 1 вересня.

"Спільно з Міністерством охорони здоров'я ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні і розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз'яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватися в змішаній формі", - вказав він.

Він також розповів про можливі варіанти більш детально.
Так, при низькому рівні захворюваності відвідування навчальних закладів буде дозволено в звичайному режимі. У разі високого рівня захворюваності освітній процес буде проходити дистанційно.

А третій, найбільш вірогідний сценарій при середньому рівні захворюваності, передбачає забезпечення освітнього процесу як дистанційно, так і в навчальних закладах з дотриманням правил дистанціювання і гігієни.

При цьому конкретний сценарій, за яким буде відбуватися навчання, визначать регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в залежності від особливостей епідеміологічної ситуації.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗНО неякісне та несправедливе", — абітурієнти завалюють уряд скаргами

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, юні Ейнштейни з Чернівців показали гідний приклад всій Україні - ЗНО на 200 балів

Також Знай.ua писав, школярку з Ужгорода заберуть в Китай