Варто нагадати нашим читачам, що у вівторок, 21 липня, буквально всю Україну сколихнула новина про взяття в заручники понад десять пасажирів рейсового автобуса у місті Луцьк. Терорист, який назвав себе Максимом Поганим (Кривош) змусив нервувати далеко не одну тисячу громадян.

На щастя, все закінчилося без жертв. Журналісти і блогери повідомили, що поліція брала штурмом автобус, а пізніше з'явились відео, на якому видно, що Кривош сам вийшов з автобуса, декілка секунд постояв біля автобуса і здався правоохоронцям. Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу Pavlovsky News.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Відео, як терорист у Луцьку сам здався. На відео видно, що Максим Кривош сам вийшов з автобуса і кілька хвилин просто чекав розгулюючи. Потім підійшли медики з поліцейським. І тільки після цього був вибух шумової гранати і почалася спецоперація по затриманню.", - пишуть автори публікації.

Також відзначимо, що терорист утримував у заручниках 13 осіб. Після звільнення їх оглянули медики. За словами міністра МВС Аваков, вони неушкоджені. У затриманого був пістолет, автомат і шість бойових гранат. Правоохоронці розповідають, що терорист сам здався і ліг на землю. Однак очевидці подій стверджують, що на місці був штурм. Відповідне відео оприлюднили в мережі. Оскільки ніхто не загинув, ймовірно Максим Кривош не отримає довічне ув'язнення, а тривалий термін.

"Далі на нього чекає звичайна судова процедура. Його буде затримано... Очевидно, що це буде утримання під вартою без альтернативи. Його звинувачують у терористичному акті, захопленні заручників", - заявив заступник глави МВС.

Завдяки тому, що ніхто не загинув, імовірно терорист не отримає довічне ув'язнення, а тривалий термін ув'язнення, повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко. Українська поліція посилювала заходи безпеки у Києві та ще дев'яти областях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, затримання луцького терориста в деталях: як здався Кривош і що відомо про стан заручників.

Як повідомляв Знай.uа жителі Луцька вночі вийшли на вулиці і не приховують бурхливих емоцій після теракту.

Знай.uа писав, луцького терориста повалили на землю, заручників звільнили – перші кадри.