Чергову шахрайську схему вигадали аферисти, щоб заволодіти грошима довірливих українців. У мережі розповіли про новий спосіб обману у соцмережах. Зокрема, зловмисники використовують месенджер Facebook та вдають із себе співробітників ПриватБанку. Інформація про нову аферу з'явилася у Телеграм-каналі "Артіль-паблік".

Українців попередили про нову схему обману, яка діє в соціальних мережах. Так, наприклад, користувачу Facebook приходить повідомлення, де у людини запитують його пароль від Privat24.

Шахраї, скріншот: YouTube
Шахраї, скріншот: YouTube

"Ось таке смс приходить в месенджер Фейсбук. Далі натискаєш переглянути і запитує логін і пароль від Приват24. Це шахраї таким чином зламують Приват24 щоб заволодіти грошовими коштами. У фейсбуці приват банк повідомлення не відправляє. Це просто Кантора Кредит підроблена під ПриватБанк", - йдеться у повідомленні телеграм-каналу.

У дописі наголошується, що ПриватБанк ніколи не розсилає подібні повідомлення із запитом пароля в соціальних мережах. Також у Телеграм-каналі зазначили, що ховається за цим всім фірма, яка надає кредити. І зараз вона вирішила маскуватися під ПриватБанк.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Шахрайські схеми, скріншот: Телеграм / Артіль-паблік
Шахрайські схеми, скріншот: Телеграм / Артіль-паблік

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Береза звернувся до Зеленського через заручників у Луцьку: "Від психа до Путіна". Борислав Береза відреагував на події у Луцьку, де вчора, 21 липня, озброєний терорист захопив автобус зі заручниками. Він пояснив, які наслідки може мати поведінка президента України Володимира Зеленського у цій ситуації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", провернула аферу з турпутівками на 700 тис. грн – поліція затримала винахідливу шахрайку. У Києві аферистка придумала схему обману і здерла останні гроші у довірливих городян. Зокрема, жінка продавала туристичні путівки і побутову техніку. Шахрайка брала гроші, а товар або послуги не надавала.

Також Знай.uа" писав, Венедиктова боротиметься з корупцією на пару зі Швейцарією — НАБУ і генпрокурор підписали Меморандум. Офіс Генпрокурора та НАБУ підписали Меморандум зі Швейцарією про впровадження проєкту повернення активів.