В Україні змінять підхід до карантинних норм і рахуватимуть захворюваність не за кількістю хворих.

В МОЗ хочуть гармонізувати норми карантину з європейськими і розраховуватимуть показник захворюваності не за кількістю хворих, а за динамікою, як в країнах Євросоюзу.

Про це у середу, 22 липня, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на селекторній нараді у президента Володимира Зеленського, повідомляє сайт президента.

За словами Степанова, сьогодні Кабінет Міністрів розгляне постанову, в якому визначені нові норми карантину.

"Зокрема, норми карантину, встановлені в Україні, гармонізуються з європейськими, також змінюються підходи до показників захворюваності. Так, вважати будуть не за кількістю хворих, а по динаміці захворюваності, як це робиться в країнах Європейського союзу", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, стало відомо, що карантин в Україні продовжать до кінця літа.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 серпня. Відповідна постанова ухвалена на засіданні уряду.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Визначатиметься рівень небезпеки окремих зон: зелений, жовтий, помаранчевий, червоний.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні за добу 829 нових хворих на коронавірус, 16 померло

В Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже 60 955 випадків зараження. За добу зафіксували 829 нових випадків. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Відомо, що всього в Україні з початку епідемії одужали вже 33 172 пацієнтів. За останню добу видужало 973 чоловік, 16 чоловік померли.

Від початку пандемії померло 1518 людей. Кількість одужалих сягнула вже 32 199. На сьогодні все ще хворіє 26 449 людей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна відновила червоний список країн: куди ще можна поїхати у відпустку.

Також Знай.ua писав, Україна знову не потрапила до списку країн, яким дозволено в'їзд до ЄС.

У порівнянні з попереднім списком від 30 червня, з нього зникли Чорногорія і Сербія - їхні туристи наразі не зможуть вільно потрапити до країн ЄС.