Рада Європейського Союзу оновила перелік третіх країн, мешканцям яких дозволений в’їзд до ЄС у зв’язку зі сприятливою епідеміологічною ситуацією на їхній території. України в "зеленому", списку як і очікувалося, немає.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради Європи.

Бориспіль, фото: youtube
Бориспіль, фото: youtube

У порівнянні з попереднім списком від 30 червня, з нього зникли Чорногорія і Сербія - їх туристи наразі не зможуть вільно потрапити до країн ЄС.

Згідно з рішенням, з 16 липня держави-члени Євросоюзу повинні почати скасування обмежень на поїздки на зовнішніх кордонах для резидентів наступних третіх країн:

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

✅Алжир;
✅Австралія;
✅Канада;
✅Грузія;
✅Японія;
✅Марокко;
✅Нова Зеландія;
✅Руанда;
✅Південна Корея;
✅Таїланд;
✅Туніс;
✅Уругвай;
✅Китай.

У ЄС наголосили, що у випадку з Китаєм в'їзд дозволять за умови взаємного скасування обмежень.

Громадяни Андорри, Монако, Сан-Марино і Ватикану мають розглядатися в якості резидентів ЄС.

Жодної нової країни до списку "безпечних" Євросоюз вирішив не додавати. При цьому зі списку вилучили Сербію і Чорногорію, мешканцям яких дозволявся в’їзд з 1 по 15 липня, тоді як Єврокомісія пропонувала включити у перелік безпечних всі балканські країни.

ЄС здійснює перегляд епідеміологічної ситуації в третіх країнах світу кожні два тижні та список може бути оновлений після консультацій з комісією. У Раді Євросоюзу зазначили, що обмеження на поїздки можуть бути повністю чи частково зняті або повторно запроваджені для конкретної третьої країни у разі зміни епідеміологічної ситуації.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, МОЗ поділило світ на "червоне" та "зелене" - як зміниться життя українців у посткарантинний час

Як повідомляв портал Знай.ua, Степанов розповів, як українці по-новому літатимуть в інші країни

Також Знай.ua писав, МОЗ оновив список країн червоної зони - куди не можна планувати відпустку