За минулу добу, 23 липня, незаконні збройні формування Російської Федерації вісім разів порушували режим припинення вогню і відкривали вогонь по українським захисникам Донбасу. Втрат серед військових ЗСУ, на щастя, немає.

Про це йдеться в повідомленні прес-штабу ООС у Facebook.

Найманці використовували заборонені міномети калібру 120 мм, а також гранатомети і стрілецьке озброєння.

"В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід", неподалік Старогнатівки супротивник двічі застосував станкові протитанкові і автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. З підствольних гранатометів окупанти обстріляли позиції українських захисників поблизу Гнутового", - розповіли в штабі.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також повідомляється, що в районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ", біля Новотошківського, окупанти використовували проти наших захисників заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 міліметрів.

Поблизу Причепилівки і Оріхового, противник вів вогонь по українських опорних пунктах з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Для здійснення заходів щодо відображення і стримування збройної агресії наші воїни уміло задіяли чергові вогневі засоби і змусили супротивника згорнути свою злочинну активність. За даними розвідки, 23 липня українські захисники поранили двох загарбників", - сказано у звіті ООС.

Вночі 24 липня бойовики тричі порушили режим припинення вогню близько Старогнатівки.

Зведення станом на 07:00 24 липня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення 23 липня збройні формування Російської...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Donderdag 23 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Оксана Забужко відкрила очі українцям на загибель героя під Зайцевим: "Поранений чекав, коли його заберуть".

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі окупанти порушували домовленості і атакували українських героїв – четверо постраждалих.

Також портал Знай.uа писав, що на Донбасі з 27 липня вводиться режим повного припинення вогню.