Український уряд збирається збільшити штрафи за домашнє насильство в сотні разів. У Верховну раду вже внесли відповідний законопроект №3908. Про це йдеться на сайті Верховної ради.

Сьогодні за перше вчинення правопорушення загрожує штраф від 170 до 340 гривень, а за повторне протягом року – від 340 до 680 гривень.

"У зв'язку з інфляційними процесами в країні і знеціненням гривні за останні роки такий розмір штрафу втратив свою запобіжну і каральну функцію і вже не виступає ефективним засобом стримування порушників", - сказано в пояснювальній записці.

домашнє насильство
домашнє насильство

Проект пропонує збільшити штраф за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких дій (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Розмір штрафу планують встановити на рівні 1-2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17-34 тисяч грн. Крім того, за повторне порушення протягом року передбачається штраф у розмірі від 2 до 4 тисяч таких мінімумів, тобто 34-68 тисяч грн.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні зростуть у 10 разів штрафи за викинуте сміття. Дане рішення підтримали 284 народного депутата Верховної Ради.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські політики, як виявилося, не бояться на українських дорогах перевищувати швидкість і при цьому не поспішають оплачувати штрафи.

Також портал Знай.uа писав, що українцям можуть скоротити пенсії і "впаяти" штраф.