Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада працює над забезпеченням громадян вакциною від коронавірусної хвороби COVID-19, яка розробляється за кордоном.

Джерело: повідомлення пресслужби Офісу Президента.

Про це глава держави заявив під час традиційної наради з представниками уряду, правоохоронних органів та відповідних відомств щодо епідеміологічної ситуації в країні та заходів із запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

"Наші дипломатичні контакти та світові ресурси повідомляють про те, що вакцину виготовляють уже в кількох країнах. Навіть якщо вона буде готова наступного року, Україна повинна бути серед перших країн, які матимуть змогу закупити вакцину. Ми повинні думати про це вже зараз. Весь світ шикується в черги", - сказав президент.

Володимир Зеленський, фото: Прес-служба президента
Володимир Зеленський, фото: Прес-служба президента

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зауважити, що українські вчені стверджують, що про повноцінну розробку власної вакцини можна говорити лише після інвестицій в лабораторії. Про це зазначив заступник глави МОЗ України Віктор Ляшко:

"Деякі розробки вакцини вже пішли на другу і третю стадії клінічних досліджень... Українських розробок серед них немає. Ми звертались до Академії медичних наук, Академії наук з питанням, чи можна в Україні сподіватися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати в розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а потім вже говорити про повноцінну розробку власної вакцини".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.