В Україні продовжує дешевшати картопля. Відразу видно, що поживного клубнеплода у наших співвітчизників в надлишку, і з голоду ми не пропадемо навіть в умовах світової кризи, пов'язаного з пандемією Covid-19. Економіка дійсно переживає не кращі часи. На деякі продукти ціни виявилися несправедливо напружені. Але стара добра картопля залишається доступною. Більше того, ціна на картоплю в Україні опустилася нижче рівня минулого року, повідомляє видання “Народний ревізор”.

Страви з молодої картоплі, скріншот: YouTube
Страви з молодої картоплі, скріншот: YouTube

За наявними даними, тиск на ціну надає досить рясне пропозиція при низьких темпах збуту. Іншими словами, картоплі багато, а розпродається вона повільно. І щоб якось прискорити цей процес, виробники знижують ціни на продукт.

Як правильно сажати картоплю
Як сажати картоплю правильно https://aif.ru/

Так, на даний момент українські виробники пропонують до продажу картоплю за ціною 5-7 грн/кг ($0,18-0,25/кг), що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше. Основною причиною зниження цін на картоплю є так званий сезонний фактор, коли обсяги продукції на ринку збільшуються практично щодня.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Додамо, що на сьогоднішній день картоплю в Україні вже пропонується в середньому на 25% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Більшість ключових гравців ринку не виключають подальше зниження цін у цьому сегменті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, відомий український виробник різноманітних продуктів з молока ТМ "Ферма" потрапив у вкрай неприємний скандал. Жителі Харкова скаржаться на неякісне молоко, термін якого ще не встиг закінчитися, а воно вже виявилося зіпсовано.

Як повідомляв портал Знай.uа, українські споживачі поскаржилися, що в борошні торгової марки "Вінницький мельник", придбаному в магазині мережі супермаркетів "Сільпо", вони знайшли личинки комах.

Також портал Знай.uа писав, що на хлібозаводі вирішили заштопати шлунки українцям – їжа "шита білими нитками".