Як посадити насіння у відкритий ґрунт, щоб заощадити час і отримати хороший результат. Завдяки наступним методам можна уникнути зайвої роботи і отримати пристойний урожай.

Видання "Важно знать" розповідає, як правильно посадити насіння у відкритий ґрунт. Наприклад, помідори доводиться висаджувати, довго займаючись розсадою. Проте існують методики, які дозволяють нам не вирощувати окремо розсаду. Існує два способи. Один з них простий, але ненадійний, а другий майже 100% дасть хороший результат.

помідори, фото Pxhere
помідори, фото Pxhere

Перший спосіб — власноручне створення імітації самопосіву.

У вересні потрібно вибрати кілька стиглих помідорів: цілих, без пошкоджень та хвороб. Копаємо ямку глибиною приблизно 15 см і кладемо туди помідор. Якщо зима буде тепла, тобто не нижче 10 градусів з короткими заморозками, то в кінці травня на грядці будуть паростки довжиною 10 см.

Популярні новини зараз
Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Такі кущі майже не будуть хворіти на ті хвороби, до яких схильні кущі з розсади. Проте, ту потрібно враховувати, що метод ненадійний, адже досить непередбачуваний.

Другий спосіб — вирощування ультраскоростиглих сортів

Насіння краще придбати в магазині. Нам потрібні помідори виключно ультраскоростиглих сортів! Наприклад, "Томат генератор F1" — це низькоросла рослина, всього 50 см заввишки з досить великими плодами. Такі помідори будуть стиглими вже через 120 днів після того, як зійдуть. Посадити їх потрібно на початку травня або в кінці квітня. Тоді в середині або в кінці серпня матимемо плоди.

Вирощування помідорів, скріншот: YouTube
Вирощування помідорів, скріншот: YouTube

Оскільки, томат сходить тільки при температурі 25–28 градусів. Природно, що на початку травня у наших широтах такої температури немає, тому рослині потрібно допомогти. Спершу ми робимо довгі грядки, глибиною 1,5 сантиметра. Потім дуже добре їх поливаємо. Після цього акуратно викладаємо насіння на відстані 4–5 див. Накрити грядки щільною прозорою плівкою, поставивши дуги. Це створить парниковий ефект, а також збереже вологість.

Слід пам'ятати, що важливо використовувати саме поліетилен, а не укривний матеріал. Можна також використовувати скло, яке повністю накриє грядку. Між плівкою і ґрунтом повинен залишатися прошарок повітря. Залишити ґрунт на тиждень, після цього зняти плівку. На початку серпня на грядці багато помідорів вже будуть у стадії воскової стиглості.

Вирощування помідорів, скріншот: YouTube
Вирощування помідорів, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", бабуся буде задоволена — красиві і зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться на красиві клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки

Також Знай.uа" писав, шкідники забудуть дорогу на ваші грядки, а врожай приємно здивує – ці секрети знає не кожен городник. Корисні поради для городників та садівників